Wat geeft u als geschenk aan Onze-Lieve-Vrouw voor haar verjaardag? Over de nieuwe programma’s die deze week van start gaan en 10 krachtige terug-naar-school heiligen

We overlopen samen 10 krachtige terug-naar-school heiligen voor leerlingen, studenten, ouders, grootouders en leraren.

  • Heilige Thomas van Aquino

Deze krachtige heilige en doctor van de kerk staat bekend om zijn academische inspanningen en zijn rol als beschermheilige van studenten en onderwijzers. Zijn vele werken combineren geloof en rede en zijn een voorbeeld voor studenten om hun geloof te betrekken bij hun leeromgeving.

  • Heilige Elizabeth Ann Seton

De heilige Elizabeth Ann Seton is een heilige voor opvoeders omdat zij de eerste katholieke school in de Verenigde Staten oprichtte. Ondanks persoonlijke ontberingen paste ze zich aan en overwon ze talloze obstakels. Haar voorspraak kent geen grenzen, vooral als het gaat om alles wat met school te maken heeft. Een weetje: ze was ook echtgenote en moeder!

  • Heilige Dymphna

De heilige Dymphna is een geweldige heilige voor alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft. Van eerste-dag-kriebels en verlatingsangst tot geduld en veerkracht in moeilijke situaties of onderwijsomgevingen, de heilige Dymphna is jouw meisje!

  • Heilige Jozef van Cupertino

De heilige Jozef van Cupertino staat vooral bekend als de beschermheilige van het maken van toetsen, academische uitdagingen en leerproblemen.

  • Heilige Jan Berchmans

Deze krachtige heilige is de patroonheilige van studenten en misdienaars. Iets wat minder bekend is, is dat hij ook een patroonheilige is tegen de zonde van roddelen – iets wat maar al te vaak het schoolsysteem teistert. Roep dit jaar de voorspraak van Sint Jan Berchmans aan!

  • Heilige Theresia van Lisieux

Deze patrones is speciaal voor studenten die worstelen met heimwee. De heilige Theresia had veel heimwee tijdens haar kloosterperiode. Haar geloof en toewijding hielpen haar deze gevoelens te overwinnen. Als je merkt dat je worstelt met de overgang naar de nieuwe routines van een nieuw schooljaar als ouder, leraar, leerling of student… roep dan de voorspraak in van de Heilige Theresia van Lisieux!

  • Heilige Catharina van Alexandrië

Er is niet veel bekend over de heilige Catharina van Alexandrië. Maar we weten wel dat ze al heel jong toegewijd was aan haar studie. Er wordt gezegd dat ze het opnam tegen enkele van de grootste filosofen van haar tijd! Deze patrones kan leerlingen en leraren inspireren in hun zoektocht naar dialoog en moed in de klas.

  • Heilige Don Bosco

Sint John Bosco was zeer toegewijd aan de opvoeding en het welzijn van jonge mensen. Deze 19e-eeuwse heilige wijdde zijn leven aan probleemjongeren nadat hij het belang inzag van een verzorgende en ondersteunende onderwijsomgeving. Saint John Bosco stichtte de congregatie van de Salesianen, die zich richt op onderwijs, spirituele begeleiding en beroepsopleidingen.

  • Heilige Johannes Baptist de la Salle

Heilige Johannes Baptist de la Salle is een krachtige beschermheilige van opvoeders vanwege zijn bijdragen aan het onderwijs tijdens zijn leven. Hij was een pionier in het creëren van gestructureerde leerplannen en onderwijshervormingen. Hij richtte zich ook op het belang van lerarenopleidingen en spirituele vorming in de klas. Heilige Johannes Baptist de la Salle, bid voor leraren!

  • Heilige Aartsengel Michaël

Elk schooljaar brengt nieuwe verleidingen en kansen met zich mee. De voorspraak van heilige Aartsengel Michaël kan iedereen beschermen tegen de vijand!

 

 

We gaan in gesprek met priester Karlo over de nieuwe programmatie. Deze maand staan er enkele nieuwe programma’s op de planning: Ga tot Jozef, Zwerver voor God, Kinderen van het Licht en ook Heiligen getuigen komt terug. Ook krijgen we een vernieuwde versie van het programma ‘Het Woord Spreekt’.

We hebben het ook over het hoogfeest van Onze-Lieve-Vrouw geboorte, op 8 september, de verjaardag van Maria. Wat geeft u als geschenk aan onze hemelse Moeder? Priester Karlo doet een oproep.

De Bijbelvers voor vandaag is:

De Heer doet nooit iets zonder dat Hij Zijn besluit onthult aan Zijn dienaars, de profeten.

– Am 3, 7

 

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Wat geeft u als geschenk aan Onze-Lieve-Vrouw voor haar verjaardag? Over de nieuwe programma's die deze week van start gaan en 10 krachtige terug-naar-school heiligen
Loading
/

Een reactie achterlaten