Nieuw programma op Radio Maria: Ga tot Jozef! Officieel themalied voor komst Paus Franciscus in Singapore 2024 en over het ontmoetings- en zendingsfeest Missiepastoraal

© Kurt Vuylsteke
(ontmoetings- en zendingsfeest Missiepastoraal)

Vandaag staan we stil bij een nieuw programma dat vandaag van start gaat op Radio Maria: Ga tot Jozef! Nele vertelt ons wat we mogen verwachten van deze nieuwe reeks.

Wist u dat er een officieel themalied is voor de komst van Paus Franciscus naar Singapore?

??? ??????, ??? ?????? vertelt het verhaal van onze gedeelde geschiedenis, christelijke identiteit en onze roeping tot zending. Het stuk, dat is geschreven als themalied voor Paus Franciscus Singapore 2024, concentreert zich op de Drie-eenheid als het perfecte model van christelijke eenheid dat de basis vormt voor een verenigde Kerk.

Mogen zij allen één zijn, zoals u, Vader, in mij bent en ik in u, opdat ook zij in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u het was die mij gezonden hebt.

– Johannes 17, 21

Wanneer de kerk in eenheid is, vormen de collectieve kracht, solidariteit en vastberadenheid van één volk dat beweegt in overeenstemming met de Geest de drijvende kracht achter onze missie om te dienen en het evangelie uit te leven. Dit geeft ons moed om angsten, onzekerheden en verdeeldheid te overwinnen in een wereld die steeds meer uitdagingen en problemen kent. Het lied raakt aan onze identiteit als Eén Volk door ons gemeenschappelijke doopsel en verbondenheid met Christus, waardoor we “licht voor de wereld” zijn en getuigen van het geloof, zodat “alle generaties de heerlijkheid van God zullen kennen”.

??? ??????, ??? ?????? is een boodschap van Hoop en Eenheid, het thema van het bezoek van paus Franciscus aan Singapore.

Vandaag bellen we ook met Marleen Palfliet, diocesaan medewerkster van het Missiepastoraal. Ze vertelt ons meer over het Ontmoetings- en Zendingsfeest Missiepastoraal bisdom Brugge dat dit jaar plaats heeft gevonden in Beveren-Leie op zondag 25 augustus. We beluisteren ook de homilie van Monseigneur Lode Aerts, bisschop van het bisdom Brugge.

In de nacht van ons bestaan,
een wereld ver bij God vandaan,
delen wij zijn liefde uit,
door de kracht van Jezus’ kruis.
Stervend als het goede graan,
doen wij wat Jezus heeft gedaan:
trekken heel de wereld door,
leven Gods genade voor.

Ga dan heen: verkondig zijn Naam
aan iedereen, want Jezus is Heer!
Ga dan heen en twijfel niet meer:
Hij is bij ons, zal met ons gaan.

Maak het goede nieuws bekend,
dat Jezus leeft en wij met Hem.
Door de liefde die van God
in ons hart is uitgestort.
Als de liefde in ons leeft,
die niet zichzelf zoekt maar die geeft,
dienen wij in kwetsbaarheid
en leven voor gerechtigheid.

‘In Jezus naam’- Sela

De Bijbelvers voor vandaag:

Waar niemand helpt, helpt God.

– Ps 31, 1

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Nieuw programma op Radio Maria: Ga tot Jozef! Officieel themalied voor komst Paus Franciscus in Singapore 2024 en over het ontmoetings- en zendingsfeest Missiepastoraal
Loading
/

Een reactie achterlaten