‘Laat je geloof je cultuur zijn’: Paus Franciscus in Oost-Timor, twee getuigenissen van gelovigen bij bezoek van Paus en nieuw programma op Radio Maria: de Kerkleraars!

Vele onder jullie gaan naar de Heilige Mis met Paus Franciscus in het koning Boudewijnstadion te Brussel op zondag 29 september, met een persoonlijk ticket of met een parochie. Er zijn trouwens nog verschillende parochies waar u kan aansluiten om de Eucharistieviering met de Paus te kunnen meevieren. Zo bijvoorbeeld bij de parochie van Sint-Donatus (Tielt-Winge). Daar hebben ze nog enkele plekjes vrij!

Natuurlijk gaat u de apostolische reis van Paus Franciscus naar België kunnen volgen van thuisuit! We overlopen samen de verschillende momenten die u op Radio Maria rechtstreeks kan meevolgen:

Vrijdag 27 september

10u: Ontmoeting met de autoriteiten en het corps diplomatique in het Kasteel van Laken
16u30: Ontmoeting met de professoren van de Katholieke Universiteit Leuven in de Promotiezaal in Leuven

Zaterdag 28 september

10u: Ontmoeting met de bisschoppen, priesters, diakens, mannelijke en vrouwelijke religieuzen, seminaristen en pastorale werkers in de Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg, Brussel
16u30: Ontmoeting met de universiteitsstudenten in de Aula Magna van l’Université Catholique de Louvain

Zondag 29 september

10u: Heilige Mis in het koning Boudewijnstadion

 

Tijdens zijn apostolische reis naar Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore (van 2 tot en met 13 september 2024), ontmoet Paus Franciscus vele gelovigen. We overlopen vandaag een boodschap van de Paus aan de inwoners van Oost-Timor: ‘laat je geloof je cultuur zijn!’

Ook lezen we twee korte getuigenissen voor die journaliste Linda Bordoni van VaticanNews met ons deelt. We horen de getuigenis van Carol wiens grootvader de eerste Papoea was die naar Rome reisde en een pauselijke audiëntie bijwoonde en ook de getuigenis van een Indiaanse missiezuster van de Onbevlekte Ontvangenis die naar Port Moresby was gekomen vanuit het zuidelijkste puntje van Papoea-Nieuw-Guinea.

Vandaag start op Radio Maria een nieuw programma: de Kerkleraars. In deze uitzendingen kan u kennismaken met de Kerkleraren die de Katholieke Kerk rijk is. Een Kerkleraar heeft een charisma van wijsheid, geschonken door de Heilige Geest voor het welzijn van de Kerk en aangetoond door de heilzame invloed van zijn of haar onderricht onder het Volk van God. We luisteren naar een fragment van de eerste uitzending!

De Bijbelvers voor vandaag is:

De Heer is mijn licht, mijn heil, voor wie zou ik vrezen? De Heer is mijn burcht, mijn behoud, voor wie zou ik beven?
– Ps 27, 1

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
'Laat je geloof je cultuur zijn': Paus Franciscus in Oost-Timor, twee getuigenissen van gelovigen bij bezoek van Paus en nieuw programma op Radio Maria: de Kerkleraars!
Loading
/

Een reactie achterlaten