Ben je gevoelig voor ongelukken? Hier is een heilige voor jou! – 6 Bijbelcitaten om te glimlachen en woorden van Paus Franciscus tijdens Angelus op zondag

Ben je gevoelig voor ongelukken? Hier is een heilige voor jou!
Heilige Romedius kan je helpen om je ongelukkige omstandigheden om te zetten in iets positiefs. Blijven er ongelukkige en onverwachte dingen gebeuren in je leven? Heilige Romedius is er om je te helpen. Romedius leefde in de 4e eeuw en was een erfgenaam in een rijke familie in de buurt van Innsbruck, Oostenrijk. Romedius voelde zich geroepen om zijn vele bezittingen op te geven en een leven te leiden dat gewijd was aan God. Hij liet zijn erfenis achter en reisde naar Italië. Maar er deed zich een zeer ongelukkige situatie voor – die al snel in een positieve werd omgezet.

Paus Johannes Paulus I vertelt het humoristische verhaal in een verzameling van zijn brieven genaamd ‘Brieven aan beroemde mensen’. We lezen het voor!

Soms gebeuren er ongelukken en zijn we geneigd om ze in het slechtst mogelijke licht te zien. We reageren op het ongelukkige voorval door ons als een beer te gedragen, of het nu in een uitbarsting van woede is of een moment van hulpeloze wanhoop. We vergeten dat in Gods barmhartigheid en kracht alles ten goede kan keren.

Gelukkig kan God ons helpen bij onze vele ongelukken in het leven en ze goedmaken. We moeten gewoon ophouden een beer te zijn en God ons en onze harten laten temmen.

De Bijbel wordt om veel redenen gebruikt: als troost, als leidraad of soms om mensen te helpen hun geloof op te bouwen. Maar het is ook een geweldige plek om te kijken als je het geschenk van het leven wilt vieren.

Dit zijn slechts een paar van de vele verzen die ons eraan herinneren om vreugde in ons leven te vinden, zelfs als het moeilijk lijkt.

Een blij hart maakt het aangezicht vrolijk, maar van hartzeer komt neerslachtigheid.
– Spreuken 15, 13

De beeldspraak hier is krachtig – een vreugdevol hart is als een licht dat niet alleen het innerlijk verlicht, maar ook reflecteert op iemands uiterlijk en een glimlach brengt.

Tenslotte, broeders, houdt uw aandacht gevestigd op al wat waar is, al wat edel is, wat rechtvaardig is en rein, beminnelijk en aantrekkelijk, op al wat deugd heet en lof verdient.
– Filippenzen 4, 8

Je richten op positieve en deugdzame gedachten is een recept voor een vreugdevolle geest. Dit vers moedigt een denkwijze aan die geluk bevordert.

Dan zal vol lachen zijn onze mond, jubel zal op onze tong zijn; dan verluidt bij de volken: ‘groot heeft Jahwe gehandeld aan hen!’
– Psalm 126, 2

Het beeld van monden die gevuld zijn met gelach en tongen die zich verheugen laat de aanstekelijke aard van vreugde zien, die zich zelfs verspreidt naar de mensen om ons heen.

Zo zijt ook gij nu wel bedroefd, maar wanneer Ik u zal weerzien, zal uw hart zich verheugen en uw vreugde zal niemand u kunnen ontnemen.
– Johannes 16, 22

Jezus belooft een blijvende vreugde die niet kan worden weggenomen. Deze zekerheid kan troost en een blijvende glimlach brengen, wetende dat vreugde een geschenk is dat blijft.

Eert dan met zang en harp Jahwe, gij zijn getrouwen, looft zijn hoogheilige naam:  6een oogwenk duurt zijn gramschap, een leven lang zijn goedheid; de avond daalt in tranen, met jubel komt de morgen.
– Psalm 30, 5

Dit vers benadrukt de voorbijgaande aard van ontberingen en de belofte van vreugde die met elke nieuwe dag terugkeert. Het moedigt een positieve kijk op moeilijke tijden aan.

Zie, deze dag schept de Heer, laat ons hem vieren met vreugde.
– Psalm 118, 24

De eenvoud van dit vers herinnert ons eraan dat elke dag een geschenk van God is, dat ons een reden geeft om vreugde te vinden en blij te zijn, ongeacht de omstandigheden.

Vandaag staan we stil bij de woorden van Paus Franciscus bij het Angelus op zondag. Hij vertelde dat ware grootheid te vinden is in de zorg voor de zwakkeren.

De Bijbelvers voor vandaag is:

Wie zijn broeder liefheeft, blijft in het licht en hij komt niet ten val.
– 1 Joh 2, 10

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Ben je gevoelig voor ongelukken? Hier is een heilige voor jou! - 6 Bijbelcitaten om te glimlachen en woorden van Paus Franciscus tijdens Angelus op zondag
Loading
/

Een reactie achterlaten