In gesprek met Michiel, vooruitblik op het programma ‘De Kerk Leeft’, oktober is de rozenkransmaand en een herinnering van padre Livio aan een bezoek van… koningin Paola!

Padre Livio en koningin Paola

Onze collega Michiel vertrekt: hij gaat verder werken aan de evangelisatie in ons land bij Kamino Brugge! Hij vertelt ons meer over deze nieuwe uitdaging.

Elke vrijdag om 16u kan u luisteren naar het programma ‘De Kerk Leeft’. We luisteren vandaag naar een fragment uit een interview over ‘Kingsmen’.

Oktober is de rozenkransmaand. Op 18 oktober 2024 om 18u30 zullen we samen de rozenkrans bidden met gezinnen in het kader van het initiatief ‘EEN MILJOEN KINDEREN BIDDEN DE ROZENKRANS – Voor eenheid en vrede’. Een mooie samenwerking van Kerk in Nood en Radio Maria.

Bidden voor vrede en eenheid verandert je hart. Niet alleen van jezelf, maar ook van mensen om je heen. De heilige Padre Pio beloofde eens: “Wanneer een miljoen kinderen de rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen.” Daarom bidden op 18 oktober over de hele wereld een miljoen kinderen de rozenkrans voor eenheid en vrede. We komen dan ook online samen voor gebed. Bidden kan overal: thuis, in de kerk of op school!

U bent van harte welkom om deel te nemen aan het rozenkransmoment in onze kapel. Voor meer informatie of indien je je wenst in te schrijven, neem gerust een kijkje op de website van Kerk in Nood.

Op de facebookpagina van Radio Maria Italië konden we deze week het volgende lezen:

Toen koningin Paola van België een bezoek bracht aan de studio’s van het hoofdkwartier van Radio Maria in Erba,
begroette ze ons één voor één en bad met onze directeur padre Livio voor de koning en het Belgische volk, voor het standbeeld van de Koningin van de Vrede.
Padre Livio gaf koningin Paola bij die gelegenheid een door Onze-Lieve-Vrouw gezegende rozenkrans.

Enige tijd later kreeg koning Albert een hartaanval terwijl hij in de auto zat met zijn vrouw koningin Paola.
Vlakbij was een religieuze kliniek waar hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.
De koningin bracht de nacht door in de kapel en bad de rozenkrans die Onze-Lieve-Vrouw had gezegend via Vicka van Medjugorje.

Koning Albert keerde snel in goede gezondheid terug.

Op een dag kreeg ik een telefoontje uit het Koninklijk Paleis in Brussel.
Het was koningin Paula en koning Albert die ons bedankte voor de genezing die hij van Onze Lieve Vrouw had gekregen en voor het geschenk van de rozenkrans.

Radio Maria België beschermt en verspreidt moedig het geloof in een geseculariseerde maatschappij.

De wegen van de Koningin van de Vrede zijn eindeloos.

Padre Livio

De Bijbelvers voor vandaag is:

De rijke verkommert en hongert, die God zoekt zal geen zegening derven.
– PS 34, 11

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In gesprek met Michiel, vooruitblik op het programma 'De Kerk Leeft', oktober is de rozenkransmaand en een herinnering van padre Livio aan een bezoek van... koningin Paola!
Loading
/

Een reactie achterlaten