‘Hoe de rozenkrans mijn leven veranderde en me naar mijn man leidde’ – Via Pulchritudinis 2024 – Wie was eigenlijk Hildegard van Bingen?

Vandaag lezen we de mooie getuigenis van Jacqueline Burkepile ‘Hoe de rozenkrans mijn leven veranderde en me naar mijn man leidde’.

Ik zie de impact van de dagelijkse rozenkrans op mij, mijn man en mijn kinderen. Dit leven is een prachtige zegen en ik schrijf het toe aan de voorspraak van de Heilige Moeder. Dus de volgende keer dat je je afvraagt of je de rozenkrans moet bidden, is mijn antwoord een duidelijk ‘ja’. Omdat oktober de maand van de rozenkrans is, moedig ik je aan om nu met je reis te beginnen.

De rozenkrans heeft mijn leven veranderd. Ik hoop dat het ook het jouwe verandert.

– Jaqueline Burkepile

Hier zijn vijf manieren waarop het bidden van de Heilige Rozenkrans haar leven heeft veranderd:

1) De rozenkrans geeft me vrede.

Naast de dagelijkse Mis en het ontvangen van de Eucharistie is er geen ander gebed dat mij de vrede en vreugde geeft die ik nodig heb om mijn dag door te komen. Geestelijke leegte overvalt mijn dag als ik het niet vanaf het begin bid.

2) De rozenkrans vernieuwt mijn geloof.

Telkens als ik de rozenkrans bid, heb ik meer kracht en uithoudingsvermogen om mijn geloof te beleven. Het helpt me om Gods wil uit te voeren en beproevingen te overwinnen. Zonder zou ik verloren zijn.

3) De rozenkrans helpt me de zonde te bestrijden.

Gebed zou ons altijd moeten helpen om de zonde te bestrijden, maar waarom zou Jezus ons deze hulp ontzeggen als we het Hem via Zijn Moeder vragen? Maria is puur en zondeloos, maar ze heeft met ons te maken door haar menselijkheid. Ze is er altijd als we haar aanroepen. Ze wil heiligheid en de hemel voor ons. Ze maakt heiligheid aantrekkelijk en mooi en ze geeft me het verlangen naar de zoete smaak van de hemel.

4) De rozenkrans trekt me naar de sacramenten.

Toen ik trouw de dagelijkse rozenkrans begon te bidden, trok het me uiteindelijk steeds dichter naar de Eucharistie. Ik begon Eucharistische Aanbidding de doen en dagelijkse Mis bij te wonen. Ik begon ook regelmatig het sacrament van verzoening te ontvangen.

5) De rozenkrans leidde me naar mijn man.

Omdat mijn moeder ons gezin het belang van de rozenkrans bijbracht, gebruikte ik die als troost. Deze troost leidde tot een intense toewijding aan Onze Heilige Moeder, die me op zijn beurt naar de sacramenten leidde. Deze toewijding inspireerde mijn betrokkenheid bij het Katholieke Campus Centrum van mijn universiteit, waar ik uiteindelijk mijn man ontmoette. Vele jaren lang vroeg ik Onze Lieve Vrouw dagelijks om voorbede te doen voor mijn toekomstige man. Ik vroeg haar om hem te begeleiden, te beschermen en hem op het juiste moment naar mij toe te leiden. En dat deed ze. Hij vroeg me ten huwelijk in de mis op het feest van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel en we trouwden op de gedenkdag van het Onbevlekt Hart van Maria. We zijn nu 12 jaar getrouwd en hebben twee prachtige kinderen.

Op zaterdag 12 oktober 2024 is er een studiedag in Antwerpen, iedereen is van harte welkom!

Thema: Via Pulchritudinis: de Schoonheid, een weg naar God

Datum: zaterdag 12 oktober 2024

Plaats:

  • Mis en lof: Collegiale kerk Sint-Jacob-de-Meerdere, Sint-Jacobsstraat 9, 2000 Antwerpen
  • Lunch: foyer Kunstencentrum Vlaams Fruit, Parochiaanstraat 4, 2000 Antwerpen (ook gekend als Theater Het Klokhuis)
  • Presentatie van mgr. H. Woorts: Kunstencentrum Vlaams Fruit (zie adres hierboven)

Meer informatie kan u hier terugvinden: Via Pulchritudinis 2024

Kent u eigenlijk wel echt de heilige Hildegard van Bingen? Wie was zij eigenlijk? In de uitzending van ‘De Kerk Leeft!’ van deze week gaat collega Nele in gesprek met Sylvia Brunet. Een boeiend gesprek die u kan beluisteren op Radio Maria nu vrijdag 11 oktober 2024 om 16u en komende maandag 14 oktober 2024 om 20u15. Achteraf natuurlijk ook te herbeluisteren op onze website en via podcast.

De Bijbelvers voor vandaag:

Prijs de Heer, o mijn ziel, en vergeet zijn weldaden nooit.
– Ps 103, 2

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
'Hoe de rozenkrans mijn leven veranderde en me naar mijn man leidde' - Via Pulchritudinis 2024 - Wie was eigenlijk Hildegard van Bingen?
Loading
/

Een reactie achterlaten