Miguel Lopes is een stralende misdienaar! – Nieuwe uitzendingen van Boecat vanaf zondag – Brief aan… Pinokkio!

De 9-jarige Miguel Lopes © Tassia Lopes

In deze uitzending overlopen we samen samen enkele zaken in de programmatie op Radio Maria voor de komende week. Zo start bijvoorbeeld nu zondag 27 oktober 2024 een nieuw boek in het programma ‘Boecat’! Aangezien er geen uitzendingen van ‘Elke Dag Telt’ zijn tijdens schoolvakantie, lezen we jullie graag een nieuw boek voor op de radio: ‘De priester als profeet’.

In dit boek worden tien zeer gevarieerde persoonlijkheden beschreven; mannen van God wier passie het was, mensen te ontmoeten en naar God te brengen. Deze priesters tonen de rijke mogelijkheden van hun levensstaat, en staan in belangrijke mate garant voor de vitaliteit van de Kerk van Jezus Christus. Ook wordt in hun levensverhaal iets zichtbaar van de telkens terugkerende weerstanden, die steeds opnieuw overwonnen moeten worden in de branding van onze wereld. De overtuigende priester weet zich daarbij door God geleid, en vindt telkens opnieuw genadevolle vreugde in zijn leven te midden van de mensen.

  • Niels Stensen, (Denemarken, † 1686)
  • Jean-Marie Vianney, pastoor van Ars (Frankrijk, † 1859)
  • Damiaan De Veuster, (België, † 1889)
  • Titus Brandsma (Nederland, † 1942)
  • Antoine Chevrier (Frankrijk, † 1879)
  • John Henry Newman (Engeland, † 1890)
  • Edward Poppe (België, † 1924)
  • Petrus Donders (Nederland, † 1887)
  • Eustachius van Lieshout (Nederland, † 1943)
  • Karl Leisner (Duitsland, † 1945)

 

Boecat: vanaf zondag 27 oktober 2024 tot en met zondag 3 november 2024. Dagelijks (behalve op vrijdag) een nieuwe aflevering om 7u30 met herhaling om 16u van diezelfde dag.

 

De 9-jarige Miguel Lopes © Tassia Lopes

 

Oktober is de maand van de bewustwording van het syndroom van Down, en ter ere van deze gelegenheid wilden we het vreugdevolle moment delen waarop de 9-jarige Miguel Lopes misdienaar werd in Paróquia Santa Rosa de Lima in Piracicaba, Brazilië. Miguel’s moeder Tassia vertelde aan onze collega’s van Aleteia dat de familie al naar dezelfde kerk gaat sinds Miguel een baby was. Hij heeft catechese gevolgd in de parochie en toen het tijd was om zich in te schrijven om misdienaar te worden, aarzelde Miguel geen moment.

“Zijn leven is een wonder!” vertelde Tassia. Haar zoon gaat naar een gewone school en neemt deel aan verschillende therapiesessies om hem te stimuleren. Hij heeft ook veel vrienden.

Het enige wat ik wilde was dat hij dit alles zou beleven wat hij nu beleeft! We zijn gelukkig, zo gelukkig.
– Tassia, mama van Miguel

 

De Bijbelvers voor vandaag:

Overvloed geeft de Heer daarenboven: onze aarde draagt haar gewas.
– Ps 85, 13

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Miguel Lopes is een stralende misdienaar! - Nieuwe uitzendingen van Boecat vanaf zondag - Brief aan... Pinokkio!
Loading
/

Een reactie achterlaten