HERTENRAGOUT
1 kg hertenstoofvlees
2 grote pastinaken of 4 kleine pastinaken
4 wortels
50 g boter
zout, witte peper, galgantpoeder, bertrampoeder, nootmuskaatpoeder
kaneelpoeder
1 Ã 2 l water
Bak het vlees aan in de boter.
Schil de pastinaken en de wortels. Snij in kleine blokjes
Doe de pastinaken en de wortels bij het vlees.
Voeg het water erbij. Zorg dat het vlees en de groenten goed onder staan.
Laat 1 uur (of langer) garen op een matig vuur.
Voeg de kruiden bij de ragout.
Wees zuinig met de galgant en de kaneel want die smaken zeer sterk door.
KASTANJECAKE
150 g boter plus nog extra voor de vorm
150 g ei
150 g rietsuiker
75 g speltbloem plus nog extra voor de vorm
75 g kastanjemeel
Vet een langwerpige bakvorm in met boter er bestuif met bloem.
Klop de boter samen met de suiker.
Meng de eieren eronder.
Voeg geleidelijk de bloem en het meel erbij.
Zorg dat alles goed gemengd is.
Giet het beslag in de vorm.
Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Ontvorm op een rooster en laat afkoelen.